Herinneringen aan Damascus

'Memories of Damascus', een nostalgische naam die je meevoert naar de hoofdstad van Syrië, Damascus. 
De eigenaar van Memories of Damascus, Mohamad Habanakeh, groeide op in het culinaire hart van deze stad, in een wijk genaamd 'Al Midan'. 
Al Midan is alom bekend bij de Syrische bevolking door de vele restaurantjes die de wijk rijk is. De bruisende markt van Midan, 'Midan Souq', is een feest voor de ogen en voor de maag. Van baklava tot Syrische shoarma, je vindt er alles.

Van Damascus naar Eindhoven

Helaas moest Mohamad - zoals velen met hem - in 2015 Syrië ontvluchten vanwege de burgeroorlog. Met omzwervingen kwam hij in een tijdelijk AZC in Nijmegen terecht, waar hij Anouk leerde kennen. Anouk studeerde Arabisch aan de Radboud Universiteit. Het klikte al snel en samen verhuisden ze naar Eindhoven. 

Mohamad kon aan veel dingen in Nederland wennen, behalve aan het Nederlandse eten. Met dank aan zijn moeder, die nog in Damascus woont (en héél véél uren videobellen) maakte hij zichzelf de finesses van de Syrische keuken eigen. 

De start van een nieuw hoofdstuk
Eind 2020 besloten Mohamad en Anouk om te beginnen met de verkoop van mezze vanuit hun huis in Eindhoven. Vanuit dit kleine keukentje werd Memories of Damascus geboren. Al snel werd de keuken te klein. Het bedrijf groeide snel en er was meer ruimte nodig. Anouk en Mohamad huurden een kleine loods in Eindhoven en verhuisden kort daarop met Memories of Damascus naar een professionele productiekeuken in Best. 
In deze ruim 200 m2 grote productiekeuken worden dagelijks verse mezze, maaltijden en Arabische zoetigheden gemaakt. Al onze producten zijn 100% halal.

Catering voor particulieren, bedrijven en overheidsinstanties (zoals AZC's)

Op dit moment verzorgen Mohamad en Anouk met hun toegewijde team medewerkers catering over heel Nederland. 
Zowel afhaal en bezorging voor particulieren, catering voor feesten en partijen (huwelijken, verjaardagen, etc.) als catering voor bedrijven en overheidsinstanties. Memories of Damascus verzorgt tevens de catering (van ontbijt tot en met avondeten) voor diverse crisisnoodopvanglocaties voor vluchtelingen. 

Sociaal ondernemen
De kwaliteit van de gerechten en de ingrediënten die hiervoor gebruikt worden staan voor Memories of Damascus altijd voorop. 
Daarnaast is het voor Memories of Damascus heel erg belangrijk om sociaal te ondernemen.

Er wordt veel waarde gehecht aan de diversiteit van het team, dat uit mensen van verschillende afkomst en nationaliteiten bestaat. Werknemers of stagiairs met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn van harte welkom - wij geloven dat status, taalbeheersing of een lichamelijk handicap geen obstakel hoeft te zijn naar werk. Zo bieden we standaard (stage-)plekken aan voor leerlingen van Kentalis en werkplekken voor asielzoekers in een AZC in afwachting van hun verblijfsvergunning (we vragen dan een werkvergunning aan bij het UWV). 

 

Extra informatie
Memories of Damascus staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 81201974. 
Als u meer informatie wilt over ons bedrijf of over wat wij doen, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen!

 

Lees ook het het artikel dat 'In de buurt' over ons schreef! Of het artikel van Jumbo Magazine, over de falafel van mama Habanakeh.
Bekijk de documentaire over ons werk in AZC Boxtel hier.