Memories of Damascus is in december 2020 opgericht door Mohamad en Anouk. Mohamad kwam in 2016 naar Nederland. In Nijmegen leerde hij Anouk kennen, alwaar zij Arabisch studeerde aan de Radboud Universiteit.

Mohamad komt uit Damascus, de hoofdstad van Syrië. Daar werkte hij jarenlang als manager bij diverse modehuizen. Mohamad kon aan veel dingen in Nederland wennen, behalve aan het Nederlandse eten. Met dank aan zijn moeder, die nog in Damascus woont (en héél véél uren videobellen) maakte hij zichzelf de Syrische keuken eigen. Bij de buren en binnen de familie van Mohamad en Anouk zijn de Syrische gerechten reeds bekend en geliefd. Daarom besloten ze om te beginnen met de verkoop van Syrisch eten en catering vanuit huis.

Het bedrijf groeide snel, waarna ze besloten om een grote productiekeuken te huren in Best. 
Vanuit hier verzorgen Anouk en Mohamad catering door heel Nederland. Waaronder de catering voor diverse AZC's.


Vanzelfsprekend staat Memories of Damascus geregistreerd bij de Kamer van Koophandel (onder KvK-nummer 81201974) en voldoen we aan alle hygiëne-eisen (HACCP). 

 

Lees ook het het artikel dat 'In de buurt' over ons schreef! Of het artikel van Jumbo Magazine, over de falafel van mama Habanakeh.