Wij zijn verhuisd naar De Run 21 in Best!

Memories of Damascus verkoopt (groeps-)maaltijden, verzorgt catering en produceert Syrische baklava. Wij werken vanuit Eindhoven maar leveren aan particulieren en winkels door heel Nederland. Ook catering is mogelijk buiten Eindhoven. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

 

Memories of Damascus is in december 2020 opgericht door Mohamad en Anouk. Mohamad kwam in 2016 naar Nederland. In Nijmegen leerde hij Anouk kennen, alwaar zij Arabisch studeerde aan de Radboud Universiteit. Met een 'salaam aleikum' (Arabische groet) was het eerste contact gelegd. Inmiddels zijn ze de gelukkige ouders van een dochter en twee zoons. 

 

Mohamad komt uit Damascus, de hoofdstad van Syrië. Daar werkte hij jarenlang als manager bij diverse modehuizen. Mohamad kon aan veel dingen in Nederland wennen, behalve aan het Nederlandse eten. Met dank aan zijn moeder, die nog in Damascus woont (en héél véél uren videobellen) maakte hij zichzelf de Syrische keuken eigen. Bij de buren en binnen de familie van Mohamad en Anouk zijn de Syrische gerechten reeds bekend en geliefd. Daarom besloten ze om te beginnen met de verkoop van Syrisch eten en catering vanuit huis.

Omdat de catering groeide, besloten zij in oktober een productiekeuken te huren aan de Rooijakkersstraat 4B, waar naast Syrische gerechten nu ook Syrische / Arabische baklava gemaakt wordt. Sinds november 2021 is Ghassan bij Memories of Damascus in dienst. Ghassan is afkomstig van Daraya (ook in Syrië) en heeft super veel ervaring met catering en het maken van Arabische zoetigheden. Hij had zelfs een eigen patisserie totdat de Syrische burgeroorlog uitbrak.

 

Vanzelfsprekend staat Memories of Damascus geregistreerd bij de Kamer van Koophandel (onder KvK-nummer 81201974) en voldoen we aan alle hygiëne-eisen (HACCP). 

 

Lees ook het het artikel dat 'In de buurt' over ons schreef! Of het artikel van Jumbo Magazine, over de falafel van mama Habanakeh.